Ančovičky přímo z trhu
< ZpětPoté co přijíždí na trh na Náplavce chorvatští rybáři, oddechl si můj středomořsky naladěný jazýček i co se ryb týká (ale nejen – jsou tady přece i bylinky, zelenina, sýry…). Nicméně čerstvé ančovičky jsem si doposud dopřávala pouze na břehu moře. Jejich cena je na mořskou rybu velmi nízká, neboť se musí konzumovat úplně čerstvé (proto je záruka že právě dorazily od moře!): 80 Kč za kilo za takovou pochoutku, o jejich úžasných nutričních vlastnostech ani nemluvě.
Připravuju úplně jednodušše: obalené v mouce osmažím na horkém olivovém oleji, osuším od přebytečného tuku, osolím, ochutím citronem, popř. posypu petrželkou a už se to nese na stůl, se salátem a s dobrým chlebem. S vychlazeným dobrým bílým vínem chutnají báječně.
Dobry den. Vyzkousel jsem a mohu potvrdit. Vynikajici kulinarsky zazitek! 🙂