Florencie a její dršťkový sendvič

< Zpět

…neboli Pannino alla trippa – to je něco! Pár kroků od Piazza delle Signorie se sochou překrásného Michelangelova Davida, je náměstíčko zvané Porcellino – původní trh, kde se dnes prodávají především předměty z kůže (kabelky, kufry, rukavice, suvenýry). A v rohu stánek s Pannino alla trippa –  poslední část hovězího čtyřdílného žaludku, uvařená společné s cibulí, celerem a mrkví, nakrájená na jemno, vložená do sendiče z bílého chleba namočeného ve vývaru a dochucená salsou verde! Pochoutka k zbláznění a přitom za babku. Lepší než se nechat ošálit turistickými bary a restauracemi. Florenťané v centru na turisty rádi hřeší.

Alternativa: Trattoria Mario, kousek od Mercato Centrale (Via Rosina, 2) – v jedné místnosti se hoduje i vaří, nejspíš budete muset stát chvilku frontu, otvírá v pravé poledne. A všechna jídla jsou uvařená ten samý den z ingrediencí koupených přímo na trhu.Tradiční florentská kuchyně. Doporučuji polévku Ribollita, nudle Papardelle s ragú nebo pro milovníky masa famózní Bistecca Fiorentina.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *